Biografija
  Novice
  Rezultati
Razpored tekem
  Fan club
Sponzorji
  Galerija slik
Knjiga gostov
Press room
Uporabniška stran


Šport, glasba in umetnost v sožitju
s sponzorji

 


ANA DREV

Datum rojstva: 6.8.1985
Kraj bivanja: Šmartno ob Paki, Slovenija
Status: študentka (Filozofsko fakulteto, smer primerjalna književnost in sociologija kulture

Ana Drev živi v majhnem kraju Šmartno ob Paki, ki leži med Savinjsko in Šaleško dolino. Je članica Smučarskega kluba Velenje in članica slovenske smučarske reprezentance.

Prve smučarske izkušnje si je pridobila pri svojih petih letih, bolj resno se je s smučinami spopadla pri osmih letih, ko je pričela tekmovati. Že pri osmih letih je pokazala iz kakšnega testa je, saj se je redno uvrščala na stopničke, postala slalomska državna prvakinja in dvakrat zmagala na mednarodni tekmi Pokal Loka. V mladinski konkurenci je postala večkratna slalomska, veleslalomska in superveleslalomska državna prvakinja. Zmagala je tudi v kombinaciji.

V članski konkurenci je leta 2004 postala državna prvakinja v slalomu, superveleslalomu in kombinaciji. Leta 2004 je osvojila prve točke v svetovnem pokalu (Sölden 2004). V sezoni 2004/2005 je prvič zmagala na evropskem pokalu v veleslalomu (Courchevel). V tej disciplini je v skupni razvrstvitvi osvojila tretje mesto. V sezoni 2004/05 je postala državna prvakinja v slalomu. V sezoni 2005/2006 se redno uvršča med dobitnice točk v svetovnem pokalu: 13.mesto Sölden, 15.mesto Aspen, 15.mesto Lienz, 20.mesto Cortini d'Ampezzo, 28.mesto Ofterschwang.

S temi rezultati si je mlada smučarka zagotovila nastop na zimskih olimpijskih igrah Torino 2006 v Italiji.