Biografija
  Novice
  Rezultati
Razpored tekem
  Fan club
Sponzorji
  Galerija slik
Knjiga gostov
Press room
Uporabniška stran


Šport, glasba in
umetnost v sožitju
s sponzorji

 


Sem mnenja, da se preveč gleda samo na rezultate športnikov, namesto da bi se dajalo poudarek na razvoj samega športa. Posebej je to lahko ovira pri mlajših tekmovalcih, ki se pozneje ne razvijejo v takšne športnike, kot bi se lahko, če bi jim dali več »časa in prostora«.

Ana Drev (4.1.2006)

 

BRUCKI JE ŠTUDIJ ŠE HOBI

Drobne spremembe, male malenkosti so povzročile, da mladi smučarki Ani Drev v tej sezoni ne gre ravno »za nohte« pri uvrščanju med trideseterico v svetovnem pokalu. Katere? »Drugačen trening, ni težav z zdravjem, manj je šolskih obveznosti – končala sem namreč maturo in se vpisala na Filozofsko fakulteto, smer primerjalna književnost in sociologija kulture. Vse to pripomore, da se konkretno lahko posvetim športu,« našteje Ana, 20-letna reprezentantka iz Šmartnega ob Paki, katere rezultati kažejo vse bolj na to, da ne bo samo bleda senca Tine Maze. Brucki je v tem letnem času šola še »hobi«: »Spomladi in poleti pa bo treba poprijeti za knjige«. Tri njene uvrstitve med prvih petnajst – na uvodnem veleslalomu v Söldnu, v Aspnu in Lienzu – so dobro ogrevanje, da bo na Zlati lisici občinstvu spet vroče.
Razen v športu, kje še najdete motiv?
Ne vem, predvsem v majhnih stvareh – tu najdem srečo. Kje konkretno? Berem knjige, se ukvarjam še z drugimi športi, kot sta tenis in surfanje. Ko imam čas, grem tja, kamor si najbolj želim. Ponavadi, če sem dolgo na poti, je to kar dom.
V slovenskem športu pogrešate …
Po mojem mnenju se preveč gleda samo na rezultate športnikov, namesto da bi se dajalo poudarek na razvoj samega športa. Posebej je to lahko ovira pri mlajših tekmovalcih, ki se pozneje ne razvijejo v takšne športnike, kot bi se lahko, če bi jim dali več »časa in prostora«.
Neizpolnjena zasebna želja?
Da grem poleti na daljše počitnice. V tople kraje!
Vaša mala razvada?
Kamor koli grem, se težko odpravim pravočasno. Težko najdem voljo in se odločim, da bo treba iti. Ko sem tam, je vse lažje ...
Namesto športnica bi bila …
Zdaj trenutno bi bila študentka. Če ne bi bilo športa, bi se po vsej verjetnosti odločila za kriminalistiko.
Idealno potovanje in najljubši kraj?
Najbolj so mi všeč odročni kraji, kjer ni toliko turistov – zelo si želim iti v Kambodžo. Najljubši kraj pa je moj rojstni kraj – Šmartno ob Paki.
Domača žival in zakaj?
Imam mačka – z imenom Bibi – star je šest let. Ne vem, zakaj ga imam. Me pa ne pozna tako dobro, kot druge družinske člane, saj me ni toliko doma. Pred leti sem imela tudi dva psa.
Prvič v Rimu. Šoping ali znamenitosti?
Prav gotovo znamenitosti. Ne maram nakupovanja, ne čutim kakšne veliko potrebe po njem, to lahko počnem tudi doma.
Najboljši(a) prijatelj(ica) v športu?
Moja sotekmovalka Urška Rabič, katero poznam že od petega leta.
Ste v športni karieri veliko zaslužili?
Ne bi se mogla ravno pohvaliti s tem. Finančne zadeve mi gredo slabo od rok. Niti ne bi znala približno navesti, koliko sem doslej zaslužila. Ko stopim na štart, ne razmišljam o denarju. Niti mi to ne pride na misel, ko sem v cilju prva ...
Najpomembnejši dan v letu?
Nimam datuma. Mogoče so pomembni redni dogodki, kot so rojstni dan, novo leto ipd.
Največja slovenska osebnost vseh časov …
Rok Petrovič. O njem sem veliko slišala in prebrala.
… in svetovna?
Tenisač Roger Federer.
Dan, ko ste hoteli končati aktivno kariero?
Pred dvema letoma sem imela pomisleke, ko sem imela težave s hrbtom in sem bila postavljena pred vprašanje: kariera ali zdravje. Na srečo se je vse uredilo in lahko smučam.
Ste že bili v sex shopu?
Ja (smeh). Starejše tekmovalke so me kot najmlajšo (17 let) peljale tja. Bilo je na letališču v Frankfurtu.
Kam na prihodnje počitnice?
Letos poleti v Grčijo, verjetno na otok Rodos.
Milijon dolarjev v humanitarne namene bi dali …
Dala bi ga tja, kjer bi vedela, da je denar prišel v prave roke. Pomembno je, da vmes ni posrednikov (kakšne organizacije) in da se direktno povežeš s tistimi, ki ga potrebujejo.
Povejte kaj lepega svojemu partnerju …
Težko bi rekla, ker ga trenutno nimam.
Delo - Sre 04.01.2006ANA DREV BO SKUŠALA PREKINITI ČRNI POHORSKI NIZ S SMUČANJEM BREZ ZAVOR

Maribor – Ko se je Ana Drev, 20-letna reprezentantka iz Šmartnega ob Paki na uvodnem veleslalomu v Söldnu uvrstila med petnajsterico, je bilo zadovoljstvo v slovenskem taboru veliko. O njenem uspehu pa takrat ni bilo veliko govora, ker ga je zasenčila zmaga Tine Maze. Tudi preostali dve uvrstitvi med petnajst najboljših (v Aspnu in Lienzu), o katerih v slovenskem strokovnem štabu nihče ni dvomil, sta ostala v senci Tinih vrhunskih dosežkov.
Tekmovanje v senci najboljše slovenske športnice pa je za članico SK Velenje ta čas zagotovo določena prednost, saj si breme velikih dosežkov nalaga sama. Po trinajstem in dveh petnajstih mestih je že druga med slovenskimi smučarskimi reprezentanti. Trener Janez Slivnik pravi, da je z Aninimi uvrstitvami zelo zadovoljen, vendar pa počasi prihaja tudi že čas, da naredi korak naprej. »Upam, da se bo to zgodilo na Zlati lisici. Ana je tehnično zelo dobra veleslalomistka, zato sem tudi tako nestrpen. Ta čas je 20. na svetu, menim pa, da je zrela tudi že za deseterico. Priložnosti je treba izkoristiti, ker zamujena ne povrne se nobena. Od štartnih številk je včasih veliko odvisno. Še zlasti v razmerah, ki ta čas vladajo po evropskih smučiščih,« razmišlja o bližnji prihodnosti mlade smučarke.
Njegov optimizem temelji tudi na dobrem smučanju Drevove na treningih, na katerih ne zaostaja za Mazetovo. S Tino jo je ta čas vendarle težko primerjati. Pa ne zgolj zaradi kakovostne razlike. Anina pot v vrh je bila daljša in bolj trnova kot tista od Črnjanke. Kar tri leta je potrebovala, da je presmučala most med evropskim in svetovnim pokalom in se v njem udomačila. Najpomembneje pa je vendarle, da ima izjemno voljo za delo in uživa v smučanju. »Negativnih vibracij in dvomov ta čas ni. Zame osebno je dosežek sezone to, da sem potrdila dober nastop v Söldnu in si dokazala, da grem naprej,« pravi mlada reprezentantka.
Ana smuča brez zavor. Pravi, da se odlično počuti. Tudi slabši nastopi na Zlati lisici v preteklih letih je ne skrbijo, ker se ne ozira nazaj. Vseskozi je imela občutek, da ji teren ne ustreza, ker ji tudi v mladinski konkurenci in na tekmah nižje kakovostne ravni ni šlo kdo ve kako dobro od nog. Proga je pač za agresivne smučarke, manj pa za tiste Aninega kova, ki se zanašajo na tehniko. Ne ve, ali je to razlog, zakaj v štirih nastopih ni osvojila točke. »O tem si ne belim glave. Tudi na sobotnem štartu si je ne bom. V celoti se bom osredotočila na letošnjo tekmo,« Ana z nestrpnostjo pričakuje zanjo prvo Zlato lisico, na kateri meri precej višje kot pa le na finale. Če si je še lani želela vsaj točko, jo zdaj muči deseterica. Pravi, da z uspehi prihajajo tudi novi cilji. Visokih je ni strah. Nasprotno: so ji največji izziv.
Vito Divac, Delo - Tor 03.01.2006


ANA DREV TRETJIČ LETOS MED PETNAJSTERICO

Ana še korak do petnajsterice

Ana Drev se je še tretjič v sezoni uvrstila med petnajst najboljših. V Lienzu je imela doslej najboljše izhodišče za naskok med deseterico. Na prvi progi je namreč dosegla 13. čas. Na drugi svoje uvrstitve ni izboljšala, ohranila pa je petnajsterico. Tudi njej se je smejalo. »Gremo naprej,« je komentirala dobro smučanje veleslalomistka iz Šmartnega ob Paki, ki svoj štartni položaj iz tekme v tekmo izboljšuje. Če bo tako nadaljevala še v Mariboru, Cortini d'Ampezzo in Ofterschwangu, bo na olimpijskih igrah morda že v petnajsterici.
Delo.si - Sre 28.12.2005

 

POLEG TINE MAZE TOČKE OSVOJILA TUDI ANA DREV

Maria Rienda Contreras je v svojo statistiko vpisala še tretjo zmago v karieri – Na drugo stopničko je stopila Anja Pärson in na tretjo Avstrijka Kathrin Zette l

Aspen – Španska smučarka Maria Rienda Contreras je po dveh uspehih s konca prejšnje sezone v svojo statistiko vpisala še tretjo zmago v karieri. V včerajšnjem drugem veleslalomu svetovnega pokala je obdržala prednost, ki si jo je zagotovila že na prvi progi, in kljub težavam odbila napad Švedinje Anje Pärson.
Že po prvem nastopu je bilo jasno, da bo glavna slovenska adutinja Tina Maze le stežka ponovila vrhunsko predstavo z ledeniškega uvoda v Söldnu, ki jo je kronala z zmago. Za vodilno Španko je na devetem mestu zaostajala že skoraj sekundo, v drugo pa je zaostanek še povečala, toda pridobila eno mesto. Da Tina ni več edina v slovenskem taboru, ki se je sposobna zavihteti blizu vrha, je dokazala Ana Drev , ki je na drugi progi za zmagovalko zaostala le četrt sekunde in se z 21. mesta prebila na rep petnajsterice, že drugič v sezoni. Tretja slovenska predstavnica Mateja Robnik je tekmo končala že po prvem nastopu, v katerem je zabeležila 46. čas. Poleg Španke in Švedinje se je na zmagovalni oder prvič v karieri zavihtela tudi 19-letna Avstrijka Kathrin Zettel.
Nedelo - Ned 11.12.2005

 

ANA DREV SLALOMSKA PRVAKINJA

Ana Drev je na progi Jurgovo na Rogli ubranila naslov slalomske državne prvakinje. Za 41 stotink sekunde je bila hitrejša od drugouvrščene Alenke Kuerner, Petra Robnik pa je z zaostankom pol sekunde osvojila tretje mesto, potem ko je bila tretja že v četrtkovem smuku. Prireditelji iz SD Unior Celje so se ob visokih temperaturah dodobra namučili, da so ustrezno pripravili teren, tekma pa je bila zahtevna. Jutri bodo pripravili še slalom za moške.
Delo.si - Sob 19.03.2005