PEKARNA VODONČNIK

OKREPČEVALNICA ŠTALA
pri konjeniškem klubu Velenje

  
O AVTORICI
 

 

Katja Kočevar je podjetnica in ob številkah v svojem računovodskem servisu potrebuje še besede – za ravnotežje in sprostitev. Otroštvo je preživela v Velenju, zdaj pa že deset let živi v Šoštanju. Počne veliko stvari, od vsega pa je najraje mama.

Besede so jo očarale že zelo zgodaj. Skozi osnovno in srednjo šolo jo je spremljalo veselje do slovenskega jezika in pisanja prostih spisov. Poskusila se je tudi v pisanju pesmi in jih zbrala toliko, da čakajo na izid v žepni zbirki Stopinje, nekaj pa jih je že objavila v zbirki Hotenja.


Z rojstvom hčerke so postale pravljice del njenega vsakdana. Na vprašanje, kako so nastajale pravljice, odgovarja: » Otroci so polni vprašanj in skozi pravljico je veliko lažje pojasniti. Tako sta nastali Lučka gre na morje in Potoček. Lučka gre na morje govori o varovanju okolja ter odnosu do živali in je že izšla v lanskem letu. Potoček pa na svoj izid še caka in otroke poučuje o vodah. Pripravljeni sta še Zobna miška, ki seveda otroke poučuje o zobni higieni in Ogenjček, ki opozarja na nevarnost igre z ognjem. Tale, ki je pred nami, pa je nastala zato, ker sem se naveličala vsak dan ponavljati »pospravi sobo«, saj je pravljica zalegla vsaj za teden dni. »

Prvi dve knjižici je skupaj z Zavodom za kulturo Šoštanj podarila Šoštanjskim malčkom za dedka Mraza. Sama pravi, da je za otroke lepo ustvarjati, še lepše jim je to podariti.

Idej in želja je še veliko. Verjame, da je led prebit in da ji bo uspelo, vsem svojim sanjam in željam dati obliko. In kar je najpomembnejše, razveseljevati otroke.